Toggle Navigation

 

Dijanina baklava

kraljica svih kolača-baklava

Plativoo
Priprema

Orahe sitno iseckati, dodati suvo grožđe i smeđi šećer, promešti i istopiti. Na kraju u nadev staviti ulje. Ređati po tri kore, svaku premazati puterom, obilato posuti nadevom od oraha i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše. Baklavu iseći na kocke i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 50 minuta. Pripremiti sirup od šećera i vode, promešati i ostaviti da provri. Baklavu ohladiti, preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da odstoji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Sastojci

    • 1 kg tankih kora
    • 500 g seckanih oraha
    • 250 g suvog grožda
    • 250 g smedeg šecera
    • 100 ml ulja
    • 125 g putera
    • 800 g šećera
    • 700 ml vode