Toggle Navigation

 

Dijanine krofne iz rerne

Ukusne krofne, a iz rerne...

Plativoo
Priprema

Kvasac pomešati sa brašnom i vanil šećerom, dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter. Umesiti fino i mekano testo. Ostaviti na toplom mestu da kisne, odnosno, da se udvostruči. Zatim razviti testo na radnoj površini posutoj brašnom na tanji list (ali ne jako tanko, oko 1 cm debljine). Okruglom modlom ili čašom vaditi krugove testa i ređati ih u tepsiju obloženu pek papirom koji je premazan rastopljenim puterom. Ostaviti testo da još malo odstoji na toplom mestu, oko 15 minuta. Testo premazati preostalim rastopljenim puterom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Kad krofne porumene izvaditi ih iz rerne i još dok su vruće premazati puterom, posuti kristal i prah šećerom i poređati na tacnu. Po želji možete krofne nafilovati (u špric za tortu staviti krem ili džem i napunite krofne).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 25 g svežeg kvasca
    • 1 vanil šećer
    • 2 jaja
    • malo soli
    • 125 ml mleka
    • 125 ml vode
    • 550 g brašna
    • testo:
    • premaz:
    • 70 g putera
    • 55 g putera
    • kristal šecer
    • šećer u prahu