Toggle Navigation

 

Grčki sladoled

Idealna poslastica za ove vrućine.

Plativoo
Priprema

Razmutiti želatin u 10 kašika hladne vode. Odvojiti 4 dl mleka za mućenje šlag krema. Ostatak mleka prokuvati sa šećerom, prohladiti i pomešati sa nabubrelim želatinom. Ostaviti na hladnom da se zgusne do gustine meda. Umutiti šlag sa odvojenih 4 dl mleka i dodavati kašiku po kašiku zgusnute mase. Umućenu masu podeliti na tri dela. U jedan umešati mleveni keks u drugi kakao i kafu a treći ostaje beo. Obložiti folijom veću posudu. Prvo sipati beli deo, pa deo sa kafom, i na kraju, deo sa keksom. Ostaviti u zamrzivaču da prenoći. Izručiti na tacnu i ukrasiti šlagom po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 2 l mleka
    • 5 kašika šećera
    • 5 kesica želatina
    • 300 g šlag krema
    • 500 g mlevenog keksa
    • 2 kašike instant kafe
    • 2 kašike kakaa
Ključne reči:
mleko mleveni keks kakao želatin