Toggle Navigation

 

Indijaner kolačić

slatki kolačić koji ćete voleti

Plativoo
Priprema

Umutiti sastojke za biskvit, razliti u pripremljen pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 10 minuta. Biskvit ohladiti i iseći na kocke. U šerpu staviti šećer i vodu, promešati i kuvati šerbe dok ne provri. Sniziti temperaturu, dodati vanil-šećer i ostaviti da se kuva još 15 minuta. Umutiti belanca sa malo soli i šećerom (ne trebaju biti skroz umućena) i postepeno dodavati u topli šerbe. Mutiti dok ne bude gusto. Ulupanu smesu staviti u dresir džak i istisnuti na kocke od biskvita. Indijanere sušiti u rerni zagrejanoj na 70*C oko 20 minuta. rastopiti lokoladu sa uljem i puterom, preliti preko indijanera i dekorisati po želji. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 8 žumanaca
    • 8 kašika šećera
    • 4 kašike ulja
    • 4 kašike mleka
    • 4 kašike vrele vode
    • 5 kašika brašna
    • 300 g šećera
    • 150 ml vode
    • 2 vanil-šecera
    • 8 belanaca
    • soli na vrh noža
    • 8 kašika šećera
    • 100 g čokolade
    • 5 kašika ulja
    • 30 g putera