Toggle Navigation

 

Jafa oblanda

Neodljiva i brza :)

Plativoo
Priprema

U dublji posudu staviti šećer, mleko i margarin. Staviti na ringlu da se otopi, potom dodati narendanu pomorandžu, smesa treba da dođe do tačke vrenja nikako da kuva, skloniti sa strane, dodati keks i kakao prah i istopljenu čokoladu. Ostaviti da se ohladi i filovati oblande. Ostaviti da se stegne i seći na štanglice.

Savet: Oblande nikako ne smete fiovati vrućim filom u protivnom biće gumene dakle samo hladnim filom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 1 pomorandža zamrznuta
    • 1 pakovanje većih oblandi
    • 250 g margarina
    • 300 g mlevenog keksa
    • 2 kašike kakao praha
    • 300 g šećera
    • 300 ml mleka
    • 50 g istopljene cokolade