Toggle Navigation

 

Jasminin rolat od kokosa

Jako fina brza i dekorativna rolada od kokosa.

Plativoo
Priprema

Tamni deo: Pomešajte zajedno sve sastojke i prelijte toplim mlekom u koje ste dodali kašiku ruma, dobro izmešajte u jednoličnu smesu, stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3 kg i oklagijom razvaljajte da ravnomjerno, prekrijete celu vrećicu. Lagano razrežite vrećicu na dve strane tako da se otvara kao knjiga.

Beli deo: Za belu smesu dobro umutiti margarin sa šećerom u prahu i na kraju dodajte kokos.

Lagano raporedite belu smjesu po crnoj, preklopite delom vrećice i oklagijom predjite preko crne smese da se bela smjesa izgladi. Sve zajedno zarolajte i na kraju uvaljajte u kokos. Dobro zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na hladnom da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 120 ml mlakog mleka
    • 150 g šećera u prahu
    • 1 kašika kakao praha
    • 1 kašika ruma
    • 200 g margarina
    • 100 g šećera u prahu
    • 150 g kokosa
Ključne reči:
margarin šecer u prahu kokos rum