Toggle Navigation

 

Jasminina Kinder bueno torta

predivna torta koja se lako pravi

Plativoo
Priprema

Kora: Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim lešnicima i preko staviti smesu. Koru peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti sa lešnicima na gore i premazati nutelom.

Fil: Žumanca, 6 kašika šećera, 8 kašika brašna i puding skuvati sa melkom. Kada se ohladi dodati umućeni margarin i podeliti na dva dela. U jedan deo fila dodati čokoladu i aromu ruma a drugi deo fila ostaviti takav kakav jeste. 

Tortu filovati po sledećem redu: kora - žuti fi - plazma keks natopljen u mleko - čokoladni fil i na kraju ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 8 jaja
    • 200 g lešnika
    • 2 pudinga puding od vanile dr.oetker
    • 800 ml mleka
    • 250 g šećera
    • 200 g nutela eurokrema
    • 12 kašika brašna
    • 300 g plazma keksa
    • 100 g čokolade
    • 270 g margarina
    • 3 kesice šlaga dr.oetker
    • 2 kašike arome ruma dr.oetker