Toggle Navigation

 

Jasminina pita sa višnjama

Iskoristite sezonu višanja za fantastične kolače i pite evo i recepta za ovu fantastičnu pitu sa višnjama.

Plativoo
Priprema

Uzeti jednu koru, položiti je na sto i posuti po celoj površini tankim slojem šećera, a zatim na isti način posuti sa pšeničnim grizom i na kraju poprskati sa malo ulja. To ponoviti i sa ostale tri kore, koje se slažu jedna preko druge. Višnjama izvaditi koštice i malo ih ocediti. Preko četvrte kore posuti višnje ali ne na krajeve kora. Preko višanja se ponovo pospe griz, 2 kašike šećera i vanilin šećer. Jufke se slažu u pleh za pečenje jedna do druge. Svaku jufku namazati odozgo sa malo ulja koje smo pomešali sa malo mlake vode. Krajeve jufke uvući da voće ne ispada. Peći na 200*C dok pita ne porumeni. Kada je pita gotova može sa poprskati sa malo vode, prekriti krpom i ostaviti da se malo ohladi. Pitu iseći na parčad, posuti šećerom u prahu i poslužiti.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 600 g očišćenih višanja
    • 200 g šećera
    • 4 kašike griza
    • ulje
    • vanil šećer
    • 2 kašike šećera u prahu