Toggle Navigation

 

Jelenina jafa torta

Slatka i krckava poslastica.

Plativoo
Priprema

Prvo pripremimo dva pudinga (ukuvamo) i od rastopljene čokolade pripremimo ukrase za dekoraciju završene torte. Pravljenje testa: U dublju posudu odvojimo žumanca i belanca. Prvo umutimo belanca a zatim u posebnoj posudi žumanca sa 10 kašika šećera i dok mutimo dodajemo 5 kašika vruce vode. Zatim dodajemo prašak za pecivo i brašno. U umućenu masu dodajemo umućena belanca i sve to promešamo obavezno varjačom. U namašćenu posudu razlijemo tako dobijenu masu i stavimo da se peče. Okrugli oblik nije obavezan. U dublju posudu stavimo margarin i 100 g šećera i mutimo dok se šećer ne istopi. Zatim u istu posudu dodajemo pavlaku i puding i nastavimo da mešamo dok se masa ne sjedini. U tu masu dodajemo i jedan umućeni šlag i promešamo varjačom. Presečemo testo na pola i filujemo. Donju polovinu testa premažemo sa ½ fila, a na njega redjamo Jafa keks prethodno namočen u šerbetu.  Zatim preko keksa premažemo ostatak fila. Kad smo premazali ceo fil poklopimo sa drugom polovinom testa i odgore stavljamo umućen šlag i ukrase po želji. (Na primer rastopljena čokolada u razne modle na zamašćenom papiru itd.  sve po želji).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 7 kašika brašna
    • 5 jaja
    • 10 kašika šećera
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 5 kašika vruce vode
    • 100 g šećera
    • 1 margarin
    • 2 pudinga od vanile
    • 1 l mleka
    • 1 pakovanje jafa keksa
    • 1 cokolada za kuvanje
    • 3 šlaga
    • 100 g šećera