Toggle Navigation

 

Karamel oblanda

Najlepša oblanda na svetu.

Plativoo
Priprema

Brašno i 200 g šećera polako upržiti (kao za karamel). Kada se lepo sve sjedini dodati mleko i kuvati dok se šećer ne istopi. U to dodati preostalu količinu šećera i kuvati na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego smesa za palačinke). Dodati margarin i još kuvati dok se i margarin ne istopi. Dodati mleveni keks. Oblandu filovati dok je smesa vrela. Pritisnuti poslednji list oblande nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Sastojci

    • mleko
    • šećer
    • margarin
    • brašno
    • oblande
    • mleveni keks
Ključne reči:
oblande mleko šecer mleveni keks