Toggle Navigation

 

Kinder šnite

Fini lagani kolač

Plativoo
Priprema

Priprema biskvita:  žumanca i šećer penasto umutiti, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Posebno umutiti belanca u čvrst šne i lagano dodati u smesu od žumanaca. Biskvit peći u četvrtastom plehu na 180*C oko 25 minuta.

Priprema fila:  450 ml mleka i šećer staviti da se zagreje. U poluzagrejano mleko staviti gustin i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati penasto umućen puter sa vanil-šećerom. Odvojiti 5 kašika belog fila i ostaviti za premaz druge kore. Ohlađenu biskvitnu koru preseći na pola, izručiti fil i poravnati. Zatim rastopiti 200 g čokolade za kuvanje sa 3 kašike mleka, 1 kašikom ulja i kockicom putera, pa preko bele kreme namazati tanak sloj čokolade. Preko staviti drugu koru, namazati sa  belim filom, a zatim staviti rastopljenu čokoladu. Posuti čokoladom u prahu i kolač dobro ohladiti. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 2 kašike kakaa
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 ml mleka
    • 4 kašike gustina
    • 5 kašika šećera
    • 250 g putera
    • 1 vanil-šecer
Ključne reči:
žumanca šecer cokolada puter