Toggle Navigation

 

Krempita by Jasmina

Brza lepa i jednostavna za napraviti.

Plativoo
Priprema

Priprema kore :  Umutiti žumanca sa šećerom da bude kremasto, zatim postepeno dodavati mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo i sjediniti fino smesu. Staviti u podmazan pleh i peći na 200*C oko 20 minuta. 

Priprema fila: Belanca umutiti u čvrst sneg i ostaviti sa strane, vodu staviti da prokuva, posebno umutiti puding sa šećerom pa dodati u vodu i neprestano mešajući kuvati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati sneg od 6 umućenih belanaca, promešati pažljivo smesu pa preliti preko kore. Odozgo premazati umućenim šlagom. Krempitu ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 6 žumanaca
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika brašna
    • 6 kašika mleka
    • 6 kašika ulja
    • 750 ml vode
    • 6 belanaca
    • 9 kašika šećera
    • 2 kesice pudinga
    • 2 kesice šlaga