Toggle Navigation

 

Lešnik-napolitanka torta

Ukusna, ukusna torta...

Plativoo
Priprema

Za  prvu koru dobro izmutiti 6 belanaca sa 12 kašika šećera, dodati 100 g mlevenih lešnika,1 kašiku brašna i 1 kašiku prezle. Smesu polako sjediniti kašikom,  izliti u pleh (38x26) oboložen papirom za pečenje i peći koru u zagrejanoj rerni na 180*C 25 minuta. Na isti način napraviti i treću koru.  

Za drugu koru  dobro izmutiti 6 belanaca sa šećerom, dodati prah za puding i polako sjediniti mešajući kašikom. Smesu sipati u obložen pleh i peći koru na 180*C 20 minuta.

Za prvi fil izmutiti žumanca i prašak za puding sa 2dl mleka, a ostatak mleka (3 dl) staviti da provri zajedno sa šećerom. U kipućem mleku skuvati izmućenu smesu. Pred kraj kuvanja dodati i čokoladu izlomljenu na kockice, pa skuvati fil. Kada se fil ohladi sjediniti ga sa prethodno umućenim margarinom, pa dodati i mlevene lešnike.

Za drugi fil umutiti slatku pavlaku (ali da ne bude previše gusta) i dodati mlevene lešnik napolitanke. Fil promešati i sjediniti sastojke.

Filovanje: prva kora, prvi fil, druga kora, prvi fil, drugi fil, treća kora. Preostalim filom premazati celu tortu. Napraviti glazuru od čokolade, preliti preko torte i dekorisati šlagom umućenim sa rastopljenom čokoladom. Kao dodatak za dekoraciju staviti i ferrero kuglice.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 12 belanaca
    • 24 kašike šećera
    • 200 g mlevenih lešnika
    • 2 kašike brašna
    • 2 kašike prezle
    • 6 belanaca
    • 100 g šećera
    • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
    • 18 žumanaca
    • 250 g šećera
    • 2 kesice pudinga od čokolade
    • 500 ml mleka
    • 200 g čokolade
    • 375 g margarina
    • 150 g mlevenih lešnika
    • 500 ml slatke pavlake
    • 200 g lešnik napolitanki
    • 150 g cokolade + 4 kašike ulja - glazura
    • 200 g šlaga + 200 ml mineralne vode + 3 štangle cokolade + ferrero kuglice -dekoracija