Toggle Navigation

 

Mačkova torta

Torta je predivna, i lako se pravi. Interesantno je to da se kore peku od fila.

Plativoo
Priprema

Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati žumanca, mlevenu plazmu i otopljenu čokoladu. Posebno umutiti belanca, pa postepeno dodavati u prethodno umućenu smesu. Ispeći tri kore u plehu za doboš tortu. Ostatak mase je za filovanje torte. Umutiti šlag. Filovati: kora-fil-šlag i tako do kraja (na kraju se cela torta premaže šlagom).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

pahuljica

Sastojci

    • 350 g margarina
    • 350 g šećera u prahu
    • 150 g mlevenog plazma keksa
    • 300 g otopljene čokolade
    • 11 jaja
    • 4 kesice šlaga