Toggle Navigation

 

Majina kapri torta

Kremasta i veoma ukusna.

Plativoo
Priprema

1. Kora: Umutite penasto belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte sirće i kratko mutite, sipajte brašno i varjačom lagano sjedinite masu. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i sušite u zagrejanoj rerni na 120 stepeni 1 sat. Kada koru ispečete i ohladite premažite je otopljenom čokoladom i margarinom.

2. Fil 1: U šerpu sipajte 8 dl mleka sa sećerom i stavite da provri. U preostalih 2 dl mleka razmutite žumanca sa pudingom od vanile i gustinom. Sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se dobro ohladi. Ohladjen fil dodajite u umućen margarin i postepeno mutite dok se ne sjedini.

3. Fil 2: Jagode stavite u šerpu sa šećerom i 1dl soka od jagode, ostavite da se kratko kuvaju oko 5 minuta. U preostalom soku razmutiti puding od jagode. Kada jagode odmekane sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se dobro ohladi.

4. Umutiti 2,5dl slatke pavlake i dodajite postepeno u ohladjen fil od jagoda, miksajući dok se masa ne sjedini. Koru premažite žutim filom, zatim filom od jagoda i okolo ukrasite sa umućenom preostalom slatkom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 9 belanaca
    • 300 g šećera
    • 1 kašika sirćeta
    • 3 kašike brašna
    • 150 g čokolade
    • 50 g margarina
    • 1 l mleka
    • 9 žumanaca
    • 300 g šećera
    • 3 kesice pudinga od vanile
    • 2 kašike gustina
    • 375 g margarina
    • 500 g jagoda
    • 250 g šećera
    • 3 kesice pudinga od jagode
    • 2 dl soka od jagode
    • 250 ml slatke pavlake
    • očišćenog spanaća
    • fil 1:
    • žumanaca
    • zelene jabuke
    • 250 ml slatke pavlake