Toggle Navigation

 

Mamine oblande

još jedan od recepata za sočne i domaće oblande

Plativoo
Priprema

U šerpu sipati mleko, šećer i jaja i kuvati uz povremeno mešanje dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati margarin i mešati dok se ne rastopi. Zatim dodati čokoladu, rastopiti i skloniti sa ringle. U smesu dodati mleveni keks, rum, orahe, vanil-šećer, promešati i sjediniti fil. Gotovim filom premazivati oblande, ređati jednu preko druge i ostaviti da se dobro ohlade i stegnu. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 pakovanje oblandi
    • 600 g šećera
    • 4 jaja
    • 250 ml mleka
    • 250 g margarina
    • 100 g čokolade
    • 300 g mlevenog keksa
    • 1 kašika ruma
    • 1 vanil-šecer
    • 100 g mlevenih oraha