Toggle Navigation

 

Medena pita od bundeve

Nešto malo drugačija pita, na moj način...

Plativoo
Priprema

Žicom za mućenje umutiti otopljenu mast, šećer, jaje, med, mleko i cimet, a brašno pomešati sa sodom bikarbonom. Uz dodavanje brašna umesiti testo, pa ga podeliti na 5 delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom na papiru i peći koru na obrnutom plehu (38x26) na 180*C oko 15 min, dok ne dobije zlatnu boju. Na isti način ispeći ostale 4 kore. Za fil 1 prvo ispeći bundevu sa korom u rerni na 200*C oko 40 min,da omekša. Zatim kašikom odvojiti pečenu bundevu od kore i 600 g samleti u sokovniku da se dobije smesa kao gusti sok. Sipati ga u šerpu, dodati šećer i staviti na ringlu.  Prašak za puding pomešati sa vodom, pa ga skuvati u soku od bundeve. Kad se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom.  Za fil 2 brašno i gustin razmutiti sa 1dl mleka, a ostatak(4dl) staviti sa šećerom da provri, pa u njemu skuvati razmućeno brašno i gustin. Kad se ohladi, sjediniti sa umućenim margarinom. Filovati:kora, fil 1, kora, fil 2, kora, fil 1, kora, fil 2, kora. Odgore preliti glazurom od čokolade. Najbolje je pitu napraviti dan ranije da kore omekšaju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 12 kašika otopljene masti
    • 1 jaje
    • 8 kašika šećera
    • 12 kašika mleka
    • 3 kašike meda
    • 1 kašicica cimeta
    • 600 g pečene bundeve
    • 100 ml vode
    • 200 g šećera
    • 2 pudinga od vanile
    • 125 g margarina
    • 500 ml mleka
    • 150 g šećera
    • 3 kašike brašna
    • 3 kašike gustina
    • 125 g margarina
    • 3 kašike ulja i 100 g cokolade za kuvanje-glazura
Ključne reči:
brašno med jaja bundeva cimet