Toggle Navigation

 

Medenjaci s kokosom

Kad nemate vremena a želite pripremiti nešto ukusno...

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamesiti testo dodajući sodu bikarbonu i brašno. Testo ostaviti 2 sata da odstoji u frižideru. Oblikovati u kuglice veličine oraha i malo ih spljoštiti. Redjati na tepsiju koju smo prethodno prekrili papirom za pečenje. Kuglice redjati tako da budu razmaknute, da se ne bi slepile. Pokvasite ruke, ukoliko se testo lepi. Peći na 180*C oko 15 minuta. Medenjaci treba samo blago da porumene, inače će izgoreti. Istopiti 100 g čokolade za kuvanje, dodati 2 kašike margarina i 3 kašike mleka. Umakati medenjake do pola u čokoladu a zatim uvaljati u kokos. Medenjaci se mogu odmah jesti jer su jako mekani. Čuvati ih u kutiji sa poklopcem da se ne bi isušili.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

madame_polic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 250 g šećera
    • 6 supenih kašika meda
    • 700 g brašna
    • 1 kafena kašika sode bikarbone
    • 1 kesica cimeta
    • kokos
Ključne reči:
jaja šecer med cokolada kokos margarin