Toggle Navigation

 

Milka torta od jagode

Savršena torta...

Plativoo
Priprema

Kora: Dobro umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodati mlevene orahe i lešnik, rendanu čokoladu, pa polako sjediniti smesu kašikom i izliti u pleh (veličine 35x25) obložen papirom za pečenje. Peći koru na 180*C 20 minuta. Na isti način napraviti još dve kore.

Fil 1: Staviti 8dl mleka da provri sa šećerom, a sa ostatkom mleka (2dl) razmutiti žumanca i prah za puding. Ovu smesu skuvati u kipućem mleku. Kada se prohladi, sjediniti sa prethodno izmućenim margarinom i prah šećerom. Posebno umutiti 1dl slatke pavlake, pa dodati i nju u fil. Milka čokoladu izrendati na krupno rende, pa sve polako sjediniti.

Fil 2:  Umutiti slatku pavlaku sa par kapi AROME od jagode.

Filovanje: Redjati kora, fil 1, fil 2, kora...pa celu tortu premazati sa ostatkom fila 2.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 100 g šećera
    • 50 g mlevenih oraha
    • 50 g mlevenih lešnika
    • 2 rebra čokolade
    • 18 žumanaca
    • 250 g šećera
    • 1l mleka
    • 3 pudinga od jagode
    • 250 g margarina
    • 100 g prah šećera
    • 100 ml slatke pavlake
    • 2 milka čokolade od jagode
    • 400 ml slatke pavlake + par kapi arome od jagode