Toggle Navigation

 

Mramorna torta

Idealna, kremasta, sočna, ukusna!

Plativoo
Priprema

Kore: Ispeći prvo jednu koru od navedenih sastojaka (jaja, šećer, brašno i prašak za pecivo), a zatim ponoviti postupak i ispeći i drugu koru. Prepoloviti ih da se dobiju 4 kore veličine pleha.

Fil:  Sve sastojke za fil prokuvati (mleko, čokoladu, šećer, puter, vanil šećer i mlevene orahe), mešati da se fil ujednači. (Ne bojte se, fil je redak kao neka čorba). U pleh gde su se pekle kore sipati kutlačom fil (2-3 kutlače), pa na to koru, pa fil i tako redom zalivati i završiti filom. Ostaviti da odstoji minimum 12 sati na hladnom. Istresti na tacnu. Premazati šlagom i ukrasiti kandiranim voćem i čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 2 jajeta
    • 12 kašika šećera
    • 12 kašika brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 12 kašika mleka
    • 8 dl mleka
    • 250 g putera
    • 100 g čokolade
    • 13 kašika šećera
    • 1 vanilin šećer
    • 200 g mlevenih oraha (ili kokosa)