Toggle Navigation

 

Mramorna torta by Bojana

Starinska torta...

Plativoo
Priprema

Patišpanj: Umutiti jaja sa šećerom i brašnom pa u plehu obloženom pek papirom ispeći patišpanj na 180*C. Ispečen patišpanj ostaviti po strani da se ohladi.

Fil: U malo mleka sipati brašno i žumance i dobro promešati kako se ne bi napravile grudve. Ostatak mleka zajedno sa šećerom ostaviti da provri, a zatim dodati žumance i brašno i mešati dok ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati mlevene orahe i rastopljenu čokoladu, dobro promešati kako bi se sastojci sjedinili.

Ohladjen patišpanj izlomiti na sitne delove, dodati pripremljenom filu, lepo sjediniti i formirati tortu na tanjiru. Umutiti belance u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti sa mućenjem sve dok se šećer ne istopi. Tortu ukrasiti šaumom i ostaviti na hladnom da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 10 jaja
    • 10 kašika šećera
    • 10 kašika brašna
    • 1l mleka
    • 200 g šećera
    • 100 g brašna
    • 4 štangle čokolade za kuvanje
    • 5 žumanaca
    • 150 g mlevenih oraha
    • 5 belanaca
    • 5 kašika šećera