Toggle Navigation

 

Napoleon kocke

neobično hrskav kolač

Plativoo
Priprema

Priprema kora: margarin, brašno i vodu zamesiti i ostaviti testo umotano u najlon 2 sata. Zatim podeliti na 8 loptica, rastanjiti ih oklagijom i peći na prevrnutom plehu par munuta. Kore koje cu ostale tj okrajke ispeći tj prepeći na kraju. Fil: skuvati mleko i šećer, pa dodati penasto umućena žumanca sa prahom za puding,  ukuvati i kad se malo prohladi dodati margarin. Na kraju dodati šam od belanaca i ostaviti da se fil ohlad. Filovati svaku koru naizmenično, a na zadnju koru staviti  fil i mrvljene prepečene kore.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 250 g margarina
    • 50 ml hladne vode
    • 300 g belog brašna
    • 500 ml mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 2 jaja
    • 200 g kristal šećera
    • 200 g margarina
Ključne reči:
margarin brašno žumanca belanca