Toggle Navigation

 

Nugat torta by Maja

Torta predivnog ukusa!

Plativoo
Priprema

Kore: Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati seckane lešnike i mleveni keks i sjediniti masu varjačom. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći koricu desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Tako ponoviti još 4 puta (potrebno je ispeći 5 korica za tortu). 

Fil: Od litre mleka odvojite 2 dl i razmutite žumanca i puding, pa procedite kroz cediljku da nema grudvica. Ostalo mleko stavite da provri sa 16 kašika šećera i kada provri skuvajte fil. Ostavite fil da se dobro ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohladjenim pudingom. Podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu belu čokoladu, a u drugi deo otopljenu mlečnu čokoladu sa lešnikom i mlevene lešnike.

Filujte naizmenično: kora - braon fil, kora - žuti fil, kora - braon fil, kora - žuti fil, kora - braon fil. Okolo tortu dekorišite fondanom ili šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kore:
    • 4 belanceta
    • 6 kašika šećera
    • 60 g seckanih lešnika
    • 2 kašike plazma keksa
  • Krem:
    • 4 kesice pudinga od vanile
    • 8 kašika šećera u prahu
    • 500 g margarina
    • 200 g bele mlečne čokolade
    • 200 g mlečne cokolade sa lešnicima