Toggle Navigation

 

Oblande od karamela

malo drugačiji recept za oblande

Plativoo
Priprema

U šerpu staviti mleko, šećer i vanil-šećer, promešati i kuvati dok ne provri. Sniziti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 2,5 do 3 sata uz povremeno mešanje. Kad ostane polovina količine mleka, skloniti sa vatre, dodati margarin i orahe i promešti. Ostaviti fil da se prohladi, pa premazivati oblande. Poslednju oblandu nije potrebno premauati filom. Pritisnuti oblande nečim teđkim i ostaviti u frižider da se dobro ohlade i stegnu. Sutradan ih iseći na štangle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

200 min.

Sastojci

    • 1 pakovanje oblandi
    • 1 l mleka
    • 1 kg šećera
    • 200 g mlevenih oraha
    • 250 g margarina
    • 1 vanil-šecer
Ključne reči:
oblande šecer mleko orasi margarin