Toggle Navigation

 

Posna kinder torta

Još jedna moja kombinacija, probajte :))

Plativoo
Priprema

Kora: U činiji pomešati sve sastojke za koru, osim krupnije mlevenih lesnika, pa sjediniti  kašikom. Pleh (veličine 35x25) obložiti papirom za pečenje, pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lešnike. Preko njih polako sipati smesu za koru, formirati koru i peći je u zagrejanoj rerni na 200*C 15 minuta. Na isti način napraviti još jednu koru. Svaku koru premazati sa 150 g posnog krema.

Prvi fil: Staviti 1,3 dl mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom, a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin. U provrelom mleku skuvati puding. Kada se prohladi (da bude mlak) dodati prethodno izmućen margarin. Posebno umutiti i 100 g sojinog šlaga sa mineralnom vodom,  pa i njega dodati u fil, polako sjediniti, a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3. U 1/3 fila dodati 100 g otopljene posne bele čokolade i 100 g palminog mleka u prahu, pa sve sjediniti mikserom. U 2/3 fila dodati 100 g otopljene posne crne čokolade i sjediniti mikserom.

Drugi fil:  Izmutiti šlag sa mineralnom vodom.

Filovanje: Prva kora premazana sa kremom, 1/2 crnog fila, šlag. Za drugu poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko. Preko piškota naneti sav fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom, tako da krem bude sa donje strane. Sa ostatkom crnog krema premazati celu tortu, a sa ostatkom šlaga dekorisati.

P.S. Palmino mleko, sojin šlag i posni krem možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Tortu napraviti malo ranije, da bi se lepo opustile kore i stopile sa filom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 50 g mlevenog posnog keksa
    • 50 g mlevenih lešnika+50 g krupnije mlevenih lešnika
    • 100 g brašna
    • 2 dl mineralne vode
    • 7 kašika šećera
    • 300 g šecera+4 vanil šecera
    • 20 g pudinga od vanile+1 kašika gustina
    • 250 g posnog margarina
    • 100 g sojinog šlaga
    • 100 g posne bele čokolade
    • 100 g posnog mleka u prahu (palminog)
    • 100 g posne crne čokolade
    • 300 g šlaga
    • 300 g posnog keksa