Toggle Navigation

 

Profitarole by Jelena

Pravo uživanje...

Plativoo
Priprema

Vodu, puter i so staviti da zavri, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešati dok masa ne počne da se odvaja od ivica. Kad se malo prohladi umešati jedno po jedno jaje i odmah kašičicom formirati male loptice i redjati ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Peći ih u rerni na 180 stepeni 25 minuta. Staviti mleko da zavri sa šećerom, dodati razmućen puding i skloniti sa vatre. U puding umešati puter i prohladiti. Umutiti šlag i pomešati sa pudingom. Uz pomoć kuvarskog šprica punimo profitarole i dekorišemo rastopljenom čokoladom sa malo ulja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 ml vode
    • 50 g putera
    • prstohvat soli
    • 150 g brašna
    • 3 jaja
    • 300 ml mleka
    • 1 puding od vanile
    • 50 g šećera
    • 50 g putera
    • 2 kesice šlaga
    • 100 g cokolade i malo ulja