Toggle Navigation

 

Puslica od oraha i finog žutog krema

Ukusna i odlična torta...

Plativoo
Priprema

Umutiti sneg od belanaca, postepeno dodavati šećer i na kraju orahe. Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 180*C 20 do 25 minuta. Koru podeliti na dva dela. Umutiti žumance sa šećerom pa dodati puding i brašno, pa postepeno sipati mleko uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Staviti da se kuva krem mešajuci dok se ne zgusne. Skuvan krem ostaviti da se hladi. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, dodati skoro ohladjen krem, vanilin šećer, pa mutiti dok masa ne postane vazdušasta. Na kraju dodati suvo grozdje i seckane orahe pa filovati kore. Tortu odozgo ukrasiti šlag kremom ili rendanom čokoladom po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 10 belanaca
    • 250 g šećera
    • 300 g mlevenih oraha
    • 10 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 1 puding od vanile
    • 6 kašike oštrog brašna
    • 1 l mleka
    • 1 margarin
    • 100 g šećera u prahu
    • 2 vanilin šećera
    • 200 g suvog grozđa
    • 200 g seckanih oraha
    • 2 šlag kreme