Toggle Navigation

 

Rozen torta na Dijanin način

Rozen torta kako je ja spremam!

Plativoo
Priprema

Prokuvati mleko i šećer i skloniti sa vatre. Dodati belu čokoladu, puter, keks i orahe i sjediniti fil. Ohlađenim filom premazivati kore (poslednju koru ne treba premazati). Pripremiti glazuru od šećera u prahu, putera i mleka i podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje kakav jeste dok u drugi deo glazure dodati ekstrakt od jagide. Premazati tortu prvo crvenom a zatim i belom glazurom i ukrasiti čokoladnim mrvicama i pečenim lešnikom. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 1 pakovanje rozen kora
    • 500 ml mleka
    • 300 g šećera
    • 100 g bele čokolade
    • 150 g putera
    • 300 g oraha
    • 500 g mlevenog keksa
    • 500 g šećera u prahu
    • 75 g putera
    • 3 kašike mleka
    • ekstrat jagode