Toggle Navigation

 

Šampita sa limunom

Osvežavajuća šampita a nije puno slatka kao što je to slučaj sa standardnom šampitom.

Plativoo
Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavati vodu, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedniti smesu pa sipati u dublji podmazan pleh i peći na 200*C 25 minuta. Gotovu koru prelijemo šoljicom soka od limuna. Želatin umutiti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri, a belanca umutiti u čvrst sneg. 100 g šećera ušpinovati sa 4 kašike vode, pa ušpinovan šećer sipati u smesu sa belancima. Dodati želatin i iscedjen sok od jednog limuna, mutiti sve zajedno mikserom još 10 minuta. Smesu sipati preko kore, ostaviti da se stegne pa odozgo narendati čokoladu. šampitu seći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 6 žumanaca
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika oštrog brašna
    • 3 kašike ulja
    • 2 kašike vrele vode
    • rendana korica od 1 limuna\n
    • 1 šoljica soka od limuna (za preliv kore)
    • 6 belanaca
    • 100 g šećera
    • 1 sok od sveže cedjenog limuna
    • 2 kesice vanilin šećera
    • 1 kesica želatina
    • 1 rebro rendane čokolade