Toggle Navigation

 

Slatki rolat

penasti slatki rolat

Plativoo
Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šne od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom i postepeno i pažljivo dodati brašno, višnjevaču i margarin. U smesu polako dodavati šne od belanaca, pažljivo promešati varjačom i smesu za biskvit razliti u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 240*C oko 10 minuta. Pečeni biskvit pažljivo umotati u rolat u papir u kojem se i pekao i dobro ohladiti. Za to vreme pripremiti fil: mlečnu čokoladu sa lešnikom, lagano otopiti na pari i prohladiti. Umutiti slatku pavlaku, dodati prohlađenu čokoladu i promešati varjačom. Premazati rolat filom, ponovo uviti (čvrsto) i ostaviti na hladnom. Za premaz: otopiti obe vrste čokolade, lagano na pari, prohladiti i pažljivo dodati u čvrsto umućenu slatku pavlaku. Premazati rolat, posuti čokoladnim mrvicama i naravno uživati u ukusu ovog penastog rolata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 jaja
    • 125 g putera
    • 75 g brašna
    • 20 g margarina
    • 1 kašika višnjevače
    • 200 g mlečne čokolade sa lešnikom
    • 200 ml slatke pavlake
    • 100 g čokolade sa punjenjem od karamele
    • 100 g mlečne čokolade sa lešnikom
    • 200 ml slatke pavlake
    • 30 g čoko mrvica za ukrašavanje