Toggle Navigation

 

Snikers kolač na moj način

fini snikers kolač kako ga ja pravim

Plativoo
Priprema

Pripremiti biskvit od 5 belanaca koja se umute u čvrst šne, pa dodati 10 kašika šećera, 1 kašiku ulja, 1 kašičicu šokolade u prahu, 3 kašike brašna, 100g krupno seckanog kikirikija i pola kesice praška za pecivo. Koru peći na 180 stepeni oko 25 minuta .  Pripremiti kremu od 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 1 pudinga od karamele i 100 g naseckane čokolade. Razmutiti sa 100 ml mleka, pa to skuvati u 350 ml mleka. Ohladiti fil pa u ohladjen dodati 200 g penasto umućenog putera . Na ohladjenu koru staviti kremu zatim na kremu staviti 200 g krupno seckanog kikirikija i staviti čokoladnu glazuru koja se pravi od 100 g čokolade otopljene na laganoj vatri sa 50g putera, 1 kašikom ulja, 1kašikom mleka i 2 kašike šećera u prahu. Posuti seckanim kikirikijem. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 belanaca
    • 10 kašika šećera
    • 1 kašika ulja
    • 1 kašicica čokolade u prahu
    • 3 kašike brašna
    • 100 g krupno seckanog pečenog neslanog kikirikija
    • 5 žumanaca
    • 5 kašika šećera
    • 1 puding od karamele
    • 100 g čokolade (naseckane sa punjenjem od karamele)
    • 450 ml mleka
    • 200 g putera
    • 200 g pečenog kikirikija
    • 100 g čokolade
    • putera
    • 1 kašika ulja