Toggle Navigation

 

Španski vetar

Penasta torta

Plativoo
Priprema

Belanca čvrsto umutiti sa 500 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Pek papir staviti na tepsiju, izručiti masu i koru sušiti 100 minuta na 100 stepeni. Priprema fila: mleko staviti u šerpu da se skuva. Žumanca umutiti sa šećerom. Umućenim žumancima dodati brašno, zatim u vrelo mleko sipati umućena žumanca i kuvati oko 7 minuta. Penasto umutiti puter. U ohladjen fil staviti puter pa dodati mlevene orahe. Na ohladjenu koru namazati fil sa orasima i ukrasiti sa dve kesice belog šlaga. Tortu posuti seckanim orasima. Prijatnoooooooooo

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 12 belanaca
    • 500 g kristal šećera
    • 2 kašike sirćeta
    • 12 žumanaca
    • 200 g kristal šećera
    • 8 kašika brašna
    • 700 ml mleka
    • 250 g putera
    • 300 g mlevenih oraha
    • 100 g seckanih oraha za ukrašavanje
Ključne reči:
belanca šecer žumanca mleko puter