Toggle Navigation

 

Torta sa višnjama

Kiselkasta i osvežavajuća..mmmm..

Plativoo
Priprema

Kore: Za jednu koru dobro umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera, pa dodavati jedno po jedno žumance (3). Na kraju dodati 1 kašiku brašna i 2 kašike kakaa, pa smesu polako sjediniti mešajući kašikom. Izliti u pleh (38x26) obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 10 minuta. Na isti način napraviti još 2 kore (3 ukupno).

Za prvi fil staviti 8 dl vode, 12 kašika šećera i višnje da provre. Sa ostatkom vode (1dl) razmutiti puding. Kada voda gde su višnje provri, izvaditi višnje i 1,5dl dobijenog soka za prskanje kora. U ostatku skuvati razmućeni puding, pa na kraju vratiti izvadjene višnje. Ostaviti da se ovaj fil prohladi.

Za drugi  fil umutiti slatku pavlaku.

Filovati: kora, poprskati je sa 0,5dl.dobijenog soka od višanja, 1/3 prvog fila ,1/3 drugog  fila, kora...Celu tortu premazati sa ostatkom (1/3) drugog fila, pa odgore na krupno narendati malo čokolade radi dekoracije.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 9 jaja
    • 9 kašika šećera
    • 3 kašike brašna
    • 6 kašika kakaa
    • 900 ml vode
    • 12 kašika šećera
    • višanja
    • 3 pudinga od vanile
    • 500 ml slatke pavlake