Toggle Navigation

 

Torta slatka fantazija

Veoma ukusna i slatka torta...

Plativoo
Priprema

Kora: Umutiti belanca sa šećerom a zatim dodati 2 kašike vinskog sirćeta. Smesu sipati u pleh obložen kuvarskom hartijom i peći na 150 stepeni 60 minuta. Koru ostaviti da se ohladi.

Fil: U šerpu na šporetu staviti da provri 1l mleka sa 12 kašika šećera, 10 žumanaca, 6 kašika gustina i 3 kašike brašna. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi a zatim dodati i margarine i 250 g šećera u prahu i umutiti. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu, a u drugi otopljenu belu čokoladu.

Finalni postupak: Na poslužavnik staviti koru, premazati je eurokremom, zatim je premazati filom sa belom čokoladom, zatim redjati piškote natopljene mlekom, zatim fil sa crnom čokoladom i celu tortu ukrasiti šlag kremom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

150 min.

Autor:

radicabp

Sastojci

    • 10 belanaca
    • 600 g šećera
    • 2 kašike vinskog sirćeta
    • 1l mleka
    • 10 žumanca
    • 12 kašika šećera
    • 6 kašika gustina
    • 3 kašike brašna
    • 250 g margarina
    • 250 g šećera u prahu
    • 100 g crne čokolade
    • 100 g bele čokolade
    • 3 pakovanja piškota
    • 300 g eurokrema