Toggle Navigation

 

Torta šumsko voće

fina kremasta voćna torta

Plativoo
Priprema

Belanca umutiti u čvrsto šne. U drugoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo, orahe i rum. Sve dobro umutiti mikserom pa lagano, varjačom, umešati belanca. Koru peći na pek papiru u četvrtastoj tepsiji na 190 stepeni oko 20 minuta. Ohladjenu koru iseci na tri dela. Skuvati mleko i kad provri, dodati razmućen puding od jagode (razmutiti sa 8 kašika mleka i 8 kašika šećera) . Ohladiti fil pa u njega dodati umućen margarin u koji smo dodali šećer u prahu i ekstrakt od jagode (fil mora biti jako penast). Zatim dodati 800 g šumskog voća ili nekog drugog po ukusu . Filovati kore i celu tortu pa ostavitii da prenoći, a sutradan ukrasiti po želji.  Prijatno .

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 6 jaja
    • 250 g šećera
    • 100 ml kisele pavlake
    • 2 kašike ulja
    • 250 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 100 g mlevenih oraha
    • 1 kašika ruma
    • 800 ml mleka
    • 2 pudinga od jagoda
    • 250 g margarina
    • 20 kapi ekstrakta jagode