Toggle Navigation

 

Valentinina najlepša čokoladna torta

Čokoladna poslstica, brza, lepa i ukusna.

Plativoo
Priprema

Kora: 250 g margarina penasto umutiti sa 250 g prah šećera, i prilikom mućenja dodati 6 žumanca. Posebno penasto umutiti 6 belanca i dodati predhodnoj masi, kašiku po kašiku, uz lagano mućenje mikserom. Na komadiću margarina otopiti 250 g čokolade i kad se ohladi dodati pripremljenoj masi. Od te mase peći 3 kore. U plehu obloženom pek papirom tanko nanesite masu debljine 1 cm. i pecite 5-7 minuta u zagrejanoj rerni na 120 stepeni.

Fil: Umutiti istu masu kao predhodnu (6 jaja, 250 g margarina, 250 g prah šećera, 250 g čokolade) i na kraju dodati 300 g plazma keksa ili ako neko više voli mlevene lešnike. Posebno umutiti 500 g šlaga sa 0,5l vode da bude čvrst i filovati tortu.

Filovanje: Kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag. Odgore ukrasite po želji! Pre filovanja preporučujem da fil ostavite na hladom mestu 15-25 minuta da se malo ohladi pa tek onda filovati tortu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Sastojci

    • 6 jaja
    • 250 g margarina
    • 250 g šećera u prahu
    • 250 g čokolade
    • 500 g šlaga
    • očišćenog spanaća
    • fil:
    • 6 jaja
    • 250 g margarina
    • 250 g šećera u prahu
    • 250 g čokolade
    • 300 g mlevenog plazma keksa