Toggle Navigation

 

Žerbo torta

Jedna od najlepših...

Plativoo
Priprema

Zagrejati rernu na 180*C. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Posebno pomešati orahe i brašno, pa dodati u belanca i lagano promešati. Peći koru prečnika 23 cm dok ivice blago porumene. Izvaditi i potpuno ohladiti. Ponoviti još dva puta (potrebno je ispeći tri kore). Kada su kore pečene i ohlađene, istopiti šećer i brzo preliti i razmazati preko svake kore. Istopiti čokoladu i puter i preliti i razmazati preko kora. Ostaviti ih da se ohlade.  Za fil, umutiti penasto žumanca i šećer, pa skuvati na pari. Ohladiti. Posebno umutiti maslac i sjediniti sa žumancima. Dodati i nekoliko kašika kafe (počnite sa 2, pa dodajte po ukusu). Svaku koru i celu tortu premazati filom. Dobro ohladiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

vitirena

Sastojci

    • 4 belanaca
    • 4 kašike šećera
    • 100 g mlevenih oraha
    • 1 kašika brašna
    • 300 g šećera
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 100 g maslaca
    • 12 žumanaca
    • 12 kašika šećera
    • 250 g maslaca