Toggle Navigation

 

Bela čorba

Savršeno predjelo.

Plativoo
Priprema

Luk sitno iseckati i upržiti na malo ulja. Za to vreme meso iseći na što sitnije kockice kao i šargarepu, dodati u luk , naliti vodom i kuvati. Ako kuvate s junetinom, šargarepu (mrkvu) možete dodati malo kasnije , jer će se skuvati pre mesa. Kad je meso već pri kraju kuvanja dodajte krompir iseckan na kockice, so, začin i nastavite sa kuvanjem. Napraviti zapršku i upržiti čorbu. Gotovu čorbu skloniti sa vatre. Umutiti jaje s pavlakom, dodati malo čorbe pa sve to sipati u čorbu uz stalno mešanje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka
    • 1 šargarepa
    • 1 veci ili 2 manja krompira
    • biljni začin
    • so
    • jaje
    • 2 kašike kisele pavlake
    • brašno