Priprema : Fil: Skuvajte pirinač i pustite da se ohladi. Crni i beli luk propržite na kašici maslinovog ulja. Oprani i dobro ocedjeni spanać u multipraktiku ili ručno sitno iseckajte. Dve tikvice iseckajte na kružiće i propržite ih kratko na preostalom ulju. Jaja, mleko, jogurt, seckani spanać, rendani parmezan umutite da dobijete homogenu smesu. U tu smesu dodajte proprženi beli i crni luk, kao i izmrvljenu fetu. Blago promešajte varjačom ili kašikom. Testo: Sastojke za testo dodajte u multipraktik i umesite testo. Testo možete umutiti i mikserom. Umućeno testo zavite u providnu foliju i ostavite da se odmori u frižideru 30-tak minuta. Nakon odmaranja testo izvadite, i oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite u krug prečnika 32 cm. Prebacite testo u okrugli kalup za pečenje. Ja koristim kalup za torte prečnika 28 cm. Testo izbockajte viljuškom i prekrijte drugim listom papira za pečenje. Preko njega rasporedite baking beans ( u mom slučaju to su obični stakleni klikeri koji odlično služe svrsi). Testo pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta . Skloniti papir i klikere i peći testo otkriveno još minut ili dva. Slaganje pite: Na polupečeno testo ravnomerno rasporedite kuvani pirinač. Preko njega složite propržene tikvica. Preko tikvica ravnomerno nanesite fil sa jajima i spanaćem. A na vrhu kao ukras rasporedite kriškice treće nepečene tikvice. Pitu peći 35 do 40 minuta na 180°C. Pustite da se malo ohladi, pa je izvaditi iz kalupa. Služiti je toplu ili hladnu u stanu ili u prirodi na piknku. Prijatno :)