Toggle Navigation

 

Kineska salata

Neobična i ukusna

Plativoo
Priprema

šolju pirinča skuvati u tri šolje vode sa kašikom soli i kašikom kari začina. Ohladiti. Iseckati kisele krastavčiće na kockice. Obarena jaja iseckati isto na kockice, pileći file na trakice. Pomešati pavlaku i majonez. Kašiku susama sipati u tiganj bez ikakve masnoće i mešati varjačom dok ne dobije finu braon boju i počne da miriše. Prohladiti. Sjediniti sve pripremljene sastojke sa smesom od majoneza i pavlake i na kraju dodati susam. Promešati. Salatu dobro ohladiti i poslužiti.

Napomena: mera za šolju je šolja od bele kafe

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 šolja pirinča
    • 3 šolje vode
    • 1 kašika karija
    • 1 kašika soli
    • 4 kisela krastavčića
    • 4 barena jaja
    • 250 g pilećeg filea
    • 100 g majoneza
    • 180 g kisele pavlake
    • 1 kašika susama