Toggle Navigation

 

Perece sa slanim prelivom

fino slano pecivo

Plativoo
Priprema

Umutiti 2 kašike brašna, sa kašikom soli i 3 kašike vode, promešati, pripremiti slani preliv za perece, i ostaviti u vrećicu. U drugoj posudi pomešati brašno, so, šećer, svež kvasac, kiselu pavlaku i vodu i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Testo premesiti, podeliti na 10 delova i svaki deo uviti u rolnicu i smotati u perecu. Rernu zagrejati na 220*C i peći perece 10 minuta. Izvaditi ih iz rerne, premazati slanim prelivom i vratiti u rernu da se zapeku još 10 minuta. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 50 g svežeg kvasca
    • 5 kašika kisele pavlake
    • 270 ml mlake vode
Ključne reči:
brašno so šecer kisela pavlaka