Toggle Navigation

 

Pita sa blitvom i kajmakom

Fina kombinacija za ukusnu pitu...

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja, dodati seckanu blitvu, kajmak, malo ulja i soli po ukusu. Prve dve kore poprskati mlakom mineralnom vodom, staviti treću koru i premazati pripremljenim filom. Napraviti rolat i redjati u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa ostalim korama i filom, poredjati u pleh i peći na 180* C oko 30 minuta. Pečenu pitu iseći i služiti sa kiselim mlekom i jogurtom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 1 pakovanje kora za pitu
    • 200 g sitno seckane blitve
    • 300 g kajmaka
    • 4 jaja
    • mineralna voda
    • ulje
    • malo soli
Ključne reči:
kore za pitu kajmak blitva jaja