Toggle Navigation

 

Salata mimoza by Ana

Još je bolje kada se koristi domaći kajmak umesto pavlake.

Plativoo
Priprema

Skuvati krompir u ljusci i ohladiti ga. Jaja kuvati duže od 5 minuta, tako da žumance ne bude rovito. Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Preliv začiniti po ukusu. Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju u kojoj će biti posluženi. Dno činije se premaže slojem preliva od majoneza i pavlake. Prvo se stavlja rendani krompir, a preko njega preliv. Izrendati šunkaricu i premazati prelivom u tankom sloju. Izrendati kuvano jaje, a zatim preliv. Preko jaja se renda sir. Ponovo slagati sastojke istim redosledom dok se ne utroše. Odgore narendati malo više sira i ukrasiti rendanim žumancima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 4 kuvana krompira
    • 6 tvrdo kuvanih jaja
    • 200 g stišnjene šunke ili šunkarice
    • 300 g tvrdog sira (kačkavalj)
    • 1 kisela pavlaka
    • 100 g majoneza
    • so
    • biber
Ključne reči:
krompir jaja pavlaka majonez sir