Toggle Navigation

 

Salata sa tunom

Salata sa tunjevinom i jajima.

Plativoo
Priprema

Testeninu obariti u slanoj vodi, ocediti i poprskati uljem da se ne bi slepila. Jaja takođe obariti. Paradajz iseckati na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu ocediti od tečnosti. U odgovarajućoj posudi sjediniti testeninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Lagano promešati pa preliti mešavinom majoneza i pavlake. Jaja iseći i ukrasiti salatu. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre serviranja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 2 jaja
    • 2 srednja paradajza
    • 1 crveni luk
    • 2 konzerve tunjevine
    • 4 srednja kisela krastavca
    • 150 ml biljne pavlake
    • 100 g majoneza
    • 300 g spiralne testenine
    • 1 kašika ulja
    • so
    • mleveni biber
Ključne reči:
tunjevina jaja paradajz krastavac luk