Toggle Navigation

 

Špagete u sosu od limuna i lešnika

sa špagetama od heljdinog brašna...

Plativoo
Priprema

špagete skuvati u slanoj proključaloj vodi. Ocediti ih. Lešnik naseckati, pa ga promešati sa pavlakom. Dodati narendani sir, peršun, posoliti i pobiberiti. Od pola limuna iscediti sok, pa dodati sosu. Dodati i malo narendane kore limuna. Sjediniti sos, pa preliti preko špageta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 350 g špageta od heljdinog brašna
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 2 dl kisele pavlake
    • 50 g lešnika
    • 1 limun
    • 50 g sira
    • so
    • biber