Toggle Navigation

 

Teleća čorba

Moja omiljena, jako ukusna...prijatno!

Plativoo
Priprema

U šerpu staviti mast, sitno iseckano meso i sitno iseckan crni luk, pa dinstati 15 minuta uz povremeno dolivanje vode. Za to vreme ostatak povrća očistiti i iseckati na sitne kockice, pa i njega ubaciti u šerpu. Dodati so, biber, začin, sitno iseckan peršun i celer, 2dl vode, pa na laganoj vatri dinstati još 1h. Kada se sve lepo udinstalo, naliti još 2 l.vode, staviti lorber i kocku za supu, pa ostaviti čorbu da provri. U tiganju na malo ulja sa 2 kašike brašna napraviti belu zapršku, pa njome zapržiti čorbu. Kuvati je još 10 minuta. Posebno umutiti kiselu pavlaku i žumance sa malo čorbe i dodati pred kraj kuvanja, samo da provri. teleću čorbu poslužiti uz kockice limuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g teletine od buta
    • 2 glavice crnog luka
    • 1 šargarepa
    • 1 koren peršuna
    • 1 paškanat
    • 1 manji koren celera
    • 2 krompira
    • 100 g graška
    • 2 kašike masti
    • peršun list
    • celer list
    • lorber
    • 1 kašicica suvog zacina
    • 2 kašike brašna
    • 2 dl kisele pavlake
    • 1 žumance
    • 1 limun
    • malo ulja