Toggle Navigation

 

Tortilje domaće izrade

domaća izrada; testo mora da odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi

Plativoo
Priprema

 Brašno, kvasac i prašak za pecivo pomešati pa dodati rastopljeni maslac, limunov sok, mlako mleko, mlaku vodu i zamesiti mekano testo. Testo ostaviti da odstoji oko 2 sata, a zatim premesiti i podeliti na 12 loptica - komada. Oblikovati kuglice koje treba oklagijom razviti tanko . Peći na puteru oko 1 minut . Pečene tortilje prekriti krpom da se ne osuše a ohladjene tortilje staviti u kesu (mogu da stoje 7 dana u frizideru).  Pre punjenja tortilje zagrejati na tiganju da se lakše umotaju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 g brašna
    • sok od pola limuna
    • 10 g svežeg kvasca
    • 60 ml vode
    • 60 ml mleka