Kvasac izmrviti, preliti toplim mlekom i šećerom i ostaviti da uskisne.
U činiju staviti brašno, so, ulje, pripremljen kvasac, preostalo mleko i umesiti glatko i vazdušasto testo. Zatim ga premesiti, formirati loptice, staviti jednu uz drugu i ostaviti na toplom oko sat vremena.
Zemičke premazati umućenim žumancem, posuti krupnom soli i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 289 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Natrijum - 102 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 144.5 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 51 mg
Vlakna - 1 g