Toggle Navigation

 

Brzi pilav

Pesto, italijanski umak, pravi se od zrna pinije (plodova bora roda Pinus), bosiljka, belog luka i maslinovog ulja.

Priprema

U voku ili dubljoj šerpi u malo vode kuvati zajedno pirinač i povrće.

Pred kraj kuvanja dodati pesto sos i orahe i lagano promešati.

Pilav servirati na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 5 g

Ugljeni hidrati - 12 g

Masti - 4 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Natrijum - 50 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 2.5 g

Ugljeni hidrati - 6 g

Masti - 2 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Natrijum - 25 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g barenog integralnog pirinča
    • 400 g smrznutog mešanog povrća
    • 50 g pesto sosa
    • 20 g proprženih mlevenih oraha