Jagode iseckati i ostaviti da se ocede.
U činiji umutiti margarin sa šećerom.
Dodati jaja, jogurt, mleko, vanil-šećer, prašak za pecivo, cimet i brašno. Izmiksirati smesu, dodati iseckane jagode i rasporediti u pripremljen kalup za mafine.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.
Servirati mafine i posuti šećerom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 133 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 66.5 mg
Vlakna - 0.5 g