Toggle Navigation

 

Cimet mafini sa jagodama

Slatkasta mirođija finog mirisa dobija se iz malog zimzelenog drveta nalik lovoru. Sam začin je njegova kora, oguljena s tankih grančica. Spoljna kora se oguli i baca, a unutrašnja se uvije u štapiće promera oko 2, 5 cm. Na tržištu se nalazi i mleveni cimet u obliku praha.

Plativoo
Priprema

Jagode iseckati i ostaviti da se ocede.

U činiji umutiti margarin sa šećerom.

Dodati jaja, jogurt, mleko, vanil-šećer, prašak za pecivo, cimet i brašno. Izmiksirati smesu, dodati iseckane jagode i rasporediti u pripremljen kalup za mafine.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.

Servirati mafine i posuti šećerom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 27 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Natrijum - 133 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 13.5 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 66.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 jaja
    • 160 g šećera
    • 125 ml mleka
    • 60 ml jogurta
    • 1 vanilin-šećer
    • 1 prašak za pecivo
    • cimet
    • 125 g margarina
    • 375 g pšeničnog brašna
    • 400 g jagoda
Ključne reči:
jaja šećer mleko cimet brašno jagode